Beställningar

Om Du är intresserad av en lekstuga, ring mig så kan vi prata om hur du vill ha den. Generellt jobbar jag hela sommaren med att bygga. Vill Du vara säker på att få din lekstuga i början av sommaren är det bäst att beställa under vårvintern. Jag bygger den klar, och så hämtar Du den när snön försvunnit och marken torkat upp.
 
Jag finns på 070-314 75 29.

Dalastuga

 
Dalastugan är en 6 kvm stor lekstuga i en våning. Den är 3 m bred och 2 m djup. Små utskurna hjärtan på altanbrädorna. Första dalastugan kte just till dalarna, därav namnet. Det var en kvinna som hade sett något liknande på nätet tror jag, och hon kallade den för Pippi-stuga.
 
Den har kiosklucka på högra kortsidan.
 
 
 
Små fönster högt upp på kortsidorna för ökat ljusinsläpp. De fönstren har sett lite olika ut. Halvmåne ibland, snedställd kvadrat andra gånger.
 
 
 
Jag har även gjort en tvåvåningsvariant av den här stugan.
 
 
 
 
 
Den har ett loft på högra sidan, med stege upp. 
                                   
 
 
 
 
 

Mer om mig

Här på LRF:s sida kan ni läsa ett reportage om mig.
http://www.lrf.se/Medlem/Regioner/Vasterbotten/Grona-foretagare/Kalle-Jonsson/

Traditionell lekstuga

 
Det här är en av de första modellerna, den det började med. Den är 180 cm bred och 200 cm djup, plus 50 cm altan. Fönster på ena långsidan som standard. På vissa har jag satt in en kiosklucka. Variationerna på den här stugan är altanbrädorna, ibland raka ibland kors. Även fönstren ser lite olika ut beroende på vad jag har fått tag på. Om jag har begegnade fönster hemma som passar använder jag det, annars beställer jag ett fönsterglas och gör en fönsterbåge till det. Jag avslutar alltid taket med underlagspapp, så kan kunden matcha taket med det de har på sitt eget hus. Vindskivorna drar jag upp så det finns plats för plåt/takpannor.
 
 
 
Här är en lekstuga med kiosklucka.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och den här är med stående panel och öppningsbart fönster.
 

Funkisstuga

Funkisstugan är 180 cm djup och 240 cm bred. Loft på vänstra sidan. Kiosklucka på högra kortsidan.

 

 

 

 

 

Muminhus

 
Starten till muminhuset var en kund som undrade om jag kunde bygga ett sådant. Han hade en ritning med sig som han hittat på nätet. Vi utgick från den och gjorde om den så den matchade hans önskemål. När det var klar fotade vi av det och satte ut på Blocket mest för att se om folk var intresserade. Och det var de!! Vi fick ca 180 mail från alla olika håll; Norge, Finland, England, Afrika och naturligtvis helaSverige. Hittills har vi sålt muminhus i trakten runt Umeå, Härnösand, Stockholm och så långt söderut som till Växjö.
 
Det vanliga muminhuset är 220X220 cm plus ca 80 cm altan. Dörren är ca 155x60 cm.Totala höjden är 360 cm. Loft på 2/3 av ytan, precis innanför dörren kan en vuxen stå raklång. Taket är avlyftningsbart, så det går transportera på lastbil.
 
 
 
 
 
Alla är de muminhus, men det har några småsaker som skiljer dem åt. Även invändigt har jag gjorde dem olika, allt efter hur köparen har velat ha sitt hus.
 
 
 

Presentation

 
 
Jag är före detta bonde. Jag bor i mitt föräldrahem i Holmnäs två mil utanför Umeå tillsammans med min fru Katarina och våra fyra barn; Vilhelmina, Amandus, Betty och Axelia. De enda djuren på gården idag är leonbergern Rosie och gårdskatten Lurven.
 
När vi skickade de sista nötkreaturen till slakt i början av 2000-talet hade jag tänkt börja timra. Jag gick till och med en kurs för att fräscha upp mina kunskaper. Istället för timring blev det lösvrkesstugor för hela slanten! Jag bygger mest lekstugor; muminhus, funkisstuga, traditionell, miniatyrer av villor. Ibland efter eget huvuvd, oftare efter kundens önskemål. Det har även blivit  lite friggebodar, förråd, cykelbodar och utedass under årens lopp. Till och med en pelletsficka.
 
Här på bloggen kommer jag visa de olika stugorna jag har byggt och så fort jag bygger något nytt hamnar den här. Jag tar inte emot beställningar via bloggen.
RSS 2.0